hasplasztika műtét menete
Egészség

Így néz ki egy hasplasztika műtét menete

A fogyókúra nem mindenkinek hozza meg a tőle várt eredményt, de még azok is, akik képesek leadni több kiló súlyfelesleget, problémába ütközhetnek, például nem tud megfelelően visszahúzódni a bőrük, így a has részen megereszkedik. Csúnya látvány ez, és nem is egészséges, ezért célravezető egy esztétikai műtét mellett határozni.

A hasplasztika műtét menete is egy körültekintő konzultációval indul. Ekkor laborvizsgálatokat, EKG-t és mellkasröntgent végeznek, de további analízisekre szintén szükség lehet azoknál a személyeknél, akik korábban már átestek plasztikai beavatkozáson, vagy valamilyen betegségben szenvednek és rendszeresen szednek orvosságot.

A hasplasztika műtétet a szakorvos altatásban végzi, ami körülbelül 2-3 órát vesz igénybe. Rejtett helyen történik a műtéti metszés, hosszú, ívelt vonal formájában az alhas területén. Lehetőség szerint a metszés a bikini vonalában lesz, de figyelembe veszik a páciens alsóneműjének fazonját és szabását is.

Az eljárással megszüntethető a terhességi, fogyási csíkok, a striák egy része, jó esetben az egész elváltozás. Műtét után általában egy éjszakát kell az operáló intézményben töltenie a páciensnek, ha nincs semmi szövődmény, akkor már másnap kiengedik. Célszerű 4-6 héten keresztül speciális haskötőt hordania.

Azonnal látható a végeredmény, viszont arra számítani kell, hogy a végleges forma csak hónapokkal az operáció után alakul ki. Ezt követően a heg sem a kétrészes fürdőruhából, sem a bikiniből nem látszik ki. Vigyázni kell viszont arra, hogy a hasplasztika sebészeti műtéttől számított fél évig ne érje napfény, sem pedig szolárium fénye a heget, mert a metszés helyének napoztatása a forradás eldeformálódásához vezet.

A kifogástalanul elvégzett operáció számos előnyt hoz a műtött személy életébe, hiszen újra lapos és feszes lesz a petyhüdt, lógós has, de szépen alakítható a kötényhas és hasizom-korrekcióra is lehetőséget biztosít. Ezért fontos, hogy egy tapasztalt, magas szaktudású plasztikai sebészhez forduljunk, mint például dr. Falus György.