Fekvenyomó rúd
Webáruház

Fekvenyomó rúd különféle méretben

Sokan szeretik összemérni az erejüket a fekvenyomás által. Egyesek hatalmas súlyokat képesek kinyomni, ám addig elég sok edzésre van szükség.

Ebben az esetben is érdemes betartani néhány szabályt, amivel hatékonyabbá tehető az edzés. A fekvenyomó rúd kiválasztásával kezdődik minden. Figyelembe kell venni a súlyát és a hosszúságát is. A kialakítása szintén fontos szempontnak számít a gyakorlatok végzése miatt.

Amikor valaki szert tesz a fekvenyomó rúdra, ne az legyen az első dolga, hogy alaposan megpakolja súlyokkal, mert azzal nem lesz hatékonyabb az edzés. Sőt, gyakran ebből származnak a különféle balesetek és sérülések. A mértékletesség kifejezetten fontos a fekvenyomó rúd használatával kapcsolatban.

Az izmos mellkas még nem minden, hiszen nagyon elronthatjuk a testünk arányait. A kidomborodó mellizmok és a kis vállak, na meg a vékonyka karok inkább nevetségesen néznek ki, mint tiszteletet parancsolónak. A fekvenyomó rúd egykezes változata is helyet kapott a termékek között. Az ehhez járó tartozékok még több gyakorlat elvégzését teszik lehetővé.