Webáruház

Elterjedt a LED modul és lámpa

Led modul

Az energiatakarékosság érdekében egyre többen döntenek a különféle LED világítási megoldások mellett, amelyek valóban beválhatnak, ha jól választ az ember. Sokaknál első helyen áll a LED modul és lámpa.

Az előbbi azért lehet előnyös, mert elsősorban a hosszú élettartam nevezhető a legfőbb tulajdonságának. Tényként kezelendő, hogy egy jobb fajta 10 000-50 000 óra működésre is képes. Ez pedig 8 órás működést feltételez, ami megszokottnak tekinthető, így garantált akár a 3,5-17,5 év élettartam is. Persze, az 50 ezer óra nagyon ritkán fordul elő, és a valósághoz talán közelebb áll a 20 ezer. Arról nem is beszélve, hogy egy rosszabb minőségű LED modul fényereje folyamatosan csökken.

Emiatt gyakran a meghibásodás előtt a cserét választják a tulajdonosok. Az időtálló jelleg mellett a LED modul esetében lényegesebbnek bizonyulhat a fogyasztás. Nem vitás, hogy ezen világítási megoldásokkal jóval kedvezőbbek a fogyasztási adatok, mint a megszokott termékeknél. Remek példa, hogy a boltokban megvehető flexibilis fénykábel méterenként 16 W-ot fogyaszt, és fényerőben megegyezik a LED modul 3 wattos fajtájával.