Térinformatika

Egy kedvező megoldás a mobil térinformatika

Mobil térinformatika
Mobil térinformatika

Amennyiben Ön terepmunkát vagy adatgyűjtő munkát végez, bizonyára érezheti egy olyan mobil, vagyis hordozható készülék hiányát, ami sokat segíthet a tájékozódásban, illetve a helymeghatározásban. A papír térképek használata, mondhatni igencsak kényessé, nehézkessé és körülményessé vált, ezért egy ennél praktikusabb megoldás bizonyára a munkáját is jelentősen megkönnyítené. A fejlődő technikának és innovációnak köszönhetően, a mobil térinformatika segítségével mindenki számára lehetőség nyílt arra, hogy egy hordozható készülék által tájékozódjon munkája során, avagy egy kirándulás alkalmával.

Ezzel nemcsak pénzt takaríthat meg, de rengeteg időt is, hiszen ez a készülék lehetővé teszi az adott helyszínen történő pontos és részletes tájékozódást, segítségével rögzíthetővé válnak egyes adatok, dokumentumok, amelyek a munka során kulcsfontosságú szerepet töltenek be. Egyes kifinomult felszerelések képesek GPS alapú adatgyűjtésre is, lehetővé teszik a terepi térképhasználatot, a karbantartási illetve leltárfelmérést, de képessé teszik a különböző események, károk azonosítását és tárolását is.

Ennek köszönhetően, a szoftver számtalan területen nyújthat kimagasló segítséget, többek között igencsak hasznos lehet az erdészek, a földmérők, a biológusok, az útépítők, a geográfusok számára is. A mobil térinformatika szoftvereknek köszönhetően, az emberiség egy igen hatalmas előrehaladást tanúsított az idők során, hiszen segítségével olyan lehetőségek tárultak eléjük, amelyekre korábban nem volt megfelelő megoldás.