Szolgáltatás

A bőrrák tüneteit Ön is képes felismerni!

A bőrrák tünetei
A bőrrák tünetei

A bőr épségére tanácsos fokozottan odafigyelni, különösen nyáron. A kreol bőrrel rendelkezőknek is ugyanannyira fontos a védelem, mint az érzékeny, könnyen égő, fehér bőrt birtoklóknak. A bőrrák tünetei nem mindenki számára egyértelműek, így egyesek észre sem veszik a halvány elváltozást, vagy pedig nem tulajdonítanak neki különösebb jelentőséget. Nos, az idő elteltével ennek nagyon is csúnya vége lehet. Tulajdonképpen az a lényeg, hogy zuhanyzás előtt vagy pedig tisztálkodás után, törölközés közben érdemes szemügyre venni a testet, és bármilyen elváltozást alaposabban megvizsgálni.

Ha esetleg az illető furcsának találja bőrének egy zónáját, nincs más teendő, mint egy időpontot kérni a bőrgyógyásznál. Csakis ők képesek arra, hogy pontos vizsgálatnak vessék alá a gyanús területet. Az orvos kellőképpen el fogja magyarázni, hogy melyeket lehet a bőrrák tüneteinek vélni, és nagyon is ajánlott ezeket az intő jeleket komolyan venni annak érdekében, hogyha ténylegesen gond merül fel, akkor időben elkezdhessék a megfelelő kezelést.

A bőrgyógyász egyhamar képes identifikálni a problémát. Ha bőrrák tünetei jelentkeznek, akkor a páciens célszerű terápiának lesz alávetve. Addig is az orvosok a megelőzésre intenek. A túl sok napsütés mindamellett, hogy a csontoknak jó, a bőrnek kevésbé. Így napozáskor ajánlott a bőr típusának megfelelő naptejjel bekenni minden olyan területet, amelyet nem takar textil. Sőt, egyszerű nyári sétákon is optimális napvédő krémmel bekenni az arcot, a karokat és a lábakat. Aki esetleg érzékeny, világosabb anyajeggyel rendelkezik, az leragaszthatja egy pici sebtapasszal a pigmentsejteknek a csoportosulását.

Különösen akkor érdemes azon nyomban tárcsázni a doktor telefonszámát, ha több árnyalatú, fura, szabálytalan alakú, többek között homályos anyajegyet vél valaki felfedezni magán. Az sem számít jó jelnek, ha a felülete foltokban hámlik, esetleg érdes. A túl sok napon való sütkérezéstől szintén kisebb, hámló felületek alakulnak ki, főleg a nyak, az arc és a kéz területén. Ezek mind a bőrrák tünetei lehetnek.