Szolgáltatás

Az ütésálló telefontok különböző típusai

Ütésálló telefontok

Miért vásárol az ember telefontokot? Leginkább azért, hogy a véletlen baleseteket, leejtéseket, karcolásokat kivédje és ne közvetlenül a telefon hátlapját érjék. Ezért fő szempont az ütésálló telefontok keresésekor, hogy mennyire masszív a szerkezet. Általában a nagyon olcsó tokok keveset érnek. Ezt szinte azonnal látni, ha közvetlenül megnézi és megtapintja azt. Egyből látszik, hogy olcsó műanyagról van szó, ami nem sokat véd, ha lezuhan valahonnan a telefon. Legjobb esetben eltörik és a telefon nem törik vele együtt.

Az ütésálló telefontok nem a legolcsóbb kategóriában keresendő. A középkategóriás műanyag és a vastagabb szilikon tokok is képesek arra, hogy a telefont megvédjék a visszafordíthatatlan károsodástól, ha csípőmagasságból a hátlapjukra esnek. Azonban ez nem mindig van így. A tapasztalat azt mutatja, hogyha leesik a telefon, akkor általában valamelyik sarkát jobban éri az ütés.

Emiatt az ütésálló telefontok eléggé masszív kell legyen ahhoz, hogy ezt az erőhatást visszaverje. Egy ilyen tok bizonyos szintű lemondással is együtt jár. Vagyis ezek gyakran vastagok, robosztusak és a képernyő oldalait is befogják. Ez nehézkessé teheti a telefon mindennapi használatát, amit egyesek bevállalnak, mások viszont nem. Van olyan ütésálló telefontok, ami direkt nagy erőhatások kivédésére szolgál.

Ez olyan extrém tevékenységet folytatóknak ideális, akik magasra másznak vagy gyorsan hajtanak, mint a hegymászóknak, biciklistáknak, gördeszkásoknak és még sorolhatnánk. Az ilyen ütésálló telefontok nem kell folyamatosan fent legyen a telefonon, csak akkor, amikor azt a bizonyos tevékenységet művelik.