Szórakozás

Az Android játékok nagy sikere

Android játékok
Android játékok

Manapság egyre többen rendelkeznek valamilyen okostelefonnal vagy táblagéppel, és ezek közül is a legnépszerűbbek az Android rendszert futtató eszközök. Már akár nagyon olcsón is beszerezhetünk ilyen kütyüket, és így szinte mindenki számára nyitva áll az androidos játékok kipróbálásának a lehetősége.

Több tízezer ilyen játék érhető el a Play Store-ban, és ezek közül nagyon sok az ingyenes. Nagy divat mostanában a freemium rendszer is, ami azt jelenti, hogy nem kell fizetnünk a letöltésért, csak a játék közbeni extra előnyökért kérnek pénzt a fejlesztők. Ha van androidos eszközöd, akkor az interneten nagyon jó játék ajánlókat találhatsz, amik sokszor hasznosak lehetnek.

Ha android játékokról van szó, akkor mindenképpen meg kell említeni a hardver kérdését is. Az egyszerűbb szoftverek szinte bármilyen eszközön elfutnak, és sokszor ezek a legszórakoztatóbbak is. Ilyen például az AngryBirds sorozat, vagy a CuttheRope, amiket millióan játszanak. Ha viszont komoly 3D-s grafikai élményre vágyunk, akkor arra is van lehetőség, csak ehhez már erős hardver is kell. A mai mobilos processzorok felveszik a versenyt akár a pár évvel ezelőtti számítógépekkel is, így ezeken gond nélkül elfutnak a legszebb grafikával rendelkező játékok is.