Szolgáltatás

Az álló hangfalak képviselik a dinamikus energiát

Álló hangfalak

Az igazi élmény érdekében olyan eszközöket kell bevetni, amik maximálisan terhelhetőek. Az álló hangfalak rendkívül dinamikus hangzást képesek produkálni, ezért használatukkal valóban páratlan lehet az audióhatás. Általában elég méretesek, ám a kialakításuk esztétikus. A nagy dobozméret ideális a koncerttermi akusztika kifejtéséhez. Akár zenehallgatáskor, akár filmnézéskor hihetetlen élmény a használatuk. Az álló hangfalak kifinomultabb elektronikát igényelnek, fejlettebb nagyobb teljesítményű erősítőt, amely a magas hangerő esetén is bírja a terhelést.

Az erősítőnek biztosítania kell, hogy az erős basszusok sem torzítsanak a mélyhangok közben, mert az rontja az összképet. Az elismert cégek arra törekednek, hogy a magas színvonal mellett, a dizájn is kellő figyelmet kapjon a termékeik esetében, ezért prémium anyagokat használnak fel a kidolgozásukhoz. Hibát követ el az, aki kicsi szobában használja a nagyteljesítményű álló hangfalak rendszerét, mivel logikusan következik, hogy nagy hangnak nagy térre van szüksége.

A polc hangfalak helytakarékosak és diszkréten foglalják el a helyüket a kisebb szobákban is. A kis méret ne tévesszen meg senkit, hiszen remek minőségben szólaltathatóak meg, egy kitűnő erősítő segítségével. Mivel a súlyuk kisebb, ezért a falra is felszerelhetőek. A bútorszerű dizájnjuknak köszönhetően, egyszerű lesz a választás, mert a sokféle modell közül az egyik biztosan illeszkedik, mind teljesítményben, mind kinézetben a környezetéhez.

Általában a 20-25 négyzetméternél kisebb szobákban hozzák ki magukból a várt eredményt. Az ízlésesen berendezett helyiségben előnytelenül mutatnak a robosztus álló hangszórók, viszont a polc hangfalak a letisztult vonalaiknak köszönhetően gyönyörűen megjelenítik a modern akusztikai megoldásokat, amik manapság népszerűek. Nem szükséges hozzájuk nagyteljesítményű erősítő. Egyszerűbb Hifi rendszerek gyönyörűen kiépíthetőek a felhasználásukkal. A polc hangfalak méretükből fakadóan nagy meglepetést tudnak okozni, amikor előkerülnek belőlük a dinamikus, erőteljes hangok.