Szolgáltatás

Az agytréning segít a tanulásban

Mi az agytréning?
Mi az agytréning?

Agyunk működése az emberiség egyik legnagyobb talánya, a természet egy hihetetlen csodája, aminek funkcionalitását a tudomány folyamatosan kutatja. Jó dolog az agy folyamatos működése, edzésben tartása, pedig néha azt kívánjuk, bárcsak ki tudnánk kapcsolni egy kis időre, hogy semmire ne kelljen gondoljunk.

Az agytréning fontos a memórianövelés, teljesítményfokozás, koncentrációs képesség növelése, alvászavarok megszüntetése, stressz-oldás, energiahiány, depresszió leküzdése szempontjából. Ugyanis az emberi agy befogadóképessége óriási, szinte azt lehet mondani, hogy végtelen.

De akkor miért nem tudjuk mégsem kiaknázni és hasznosítani mindezt? Időnként miért nem vagyunk képesek az egész egyszerű adatok memorizálására sem? A válasz, hogy tanulni kell, az agytréning segítségével edzésben tartani az agyunkat, hiszen a mindennapi élet során agyunk kapacitásának csupán néhány százalékát használjuk. A folyamatos kihasználatlanság szűkíti a kezdetben rendelkezésre álló lehetőségeket.

Lényegében két alapvető tényező határozza meg a tanulás folyamatát, az agy tudati állapota, ami megmutatja, hogy mennyire kész a tanulásra és az információk befogadására, a másik pedig a tanulási technika hatékonysága. A munka, a tanulás, valamint a koncentrálás leggyakoribb akadálya a szorongás, a stressz és a koncentrációs zavarok, mint például csapongó, rendezetlen gondolatmenet, fáradság, energiahiány, vagy az agyféltekék és egyes agyterületek diszharmóniája.

Mindezek megoldására viszont létezik az AVS agytréner terápia, ami olyan ritmusos fény- és hangingereket jelent, amelyek az agy természetes működésbeli tulajdonságait kihasználva, módosítóan hatnak az agyi ritmusokra, ezek pedig különböző tudati működésekkel járnak együtt. Az AVS agytréner megismerése és használata révén, páratlan lehetőségek nyílnak meg a résztvevők számára. Ez a kezelés felnőttek és gyermekek számára egyaránt ajánlott. Az Egészségkapu Gyógycentrumba ilyen kezelésre sok olyan páciens jár, akik fontosnak tartják a szellemi frissességet.