Aviva torna
Egészség

Aviva torna gyakorlatok: férfiaknak is megéri?

A mindennapok rohanásában hajlamos az ember arra, hogy egyszerűen lemondjon az egészséges életmódról. A nem megfelelő táplálkozás és kevés mozgás, kombinálva az ülő munkaformákkal olyan negatív visszacsatolású problémaspirált indít el, ami gyorsan kifejtheti hatását, az amúgy rendszeres mozgásra teremtetett test esetében. Ennek ellensúlyozása érdekében, megéri az életed szerves részévé tenni az olyan gyakorlatsorokat, amelyek segítenek visszaadni mindazt, amit hajlamos vagy elveszíteni.

Ez többek között az öngyógyító képesség. Még a férfiaknak sem érdemes alábecsülni, hogy mennyi mindenben tud segíteni az Aviva torna. A magyar származású fizikoterapeuta, Aviva Gabriella Steiner révén kidolgozott gyakorlatsorozat fő eleme a speciális beszorító és ellazító műveletek. Ezeknek a rendszeres alkalmazásával azoknak a területeknek a vérellátása fokozható, amelyek éppen hiányt szenvednek a hasznos tápanyagokban, a megszokott életvitel miatt.

A vérben kerülnek szállításra a nélkülözhetetlen vitaminok, ásványi anyagok, valamint az oxigén, amelyek segítik a szövetek épülését, a sejtek anyagcseréjét. Ha ez nem tud kellő mértékben célba jutni, akkor megindulnak a leépülési folyamtok, amelyek a későbbiekben urológiai panaszokhoz és a szexuális vágy csökkenéséhez is vezethet. Itt lép képbe az Aviva torna, amit könnyedén el lehet sajátítani és néhány tanfolyamot követően, már odahaza végezhetőek a feladatsorok. A fokozódó artériás és vénás keringés révén, erősödni fognak az alhasi és kismedencei izmok, valamint a bőr reflexpontjai is stimulálására kerülnek.

A belső elválasztású mirigyek aktivitása szintén megnő a nyirokrendszer beindulásával, így a hormonháztartás helyreállása megkezdődik. Ennek következtében, az immunrendszer megfelelő működése megalapozza az egészséges életvitelt. Ha mindez még társul a tanácsolt étkezéssel, helyes légzéstechnikával és testtartással, akkor gyorsan új emberré válhatsz. Ha úgy érzed, az életed kezd kicsúszni az irányításod alól, akkor ne törődj bele ebbe, hanem tegyél azért, hogy visszaszerezd a kontrolt!