Webáruház

Autódekor fólia, válasszon okosan!

Autódekor fólia
Autódekor fólia

Szeretne az autójának más színt adni, vagy megmarad a jelenleginél csak védőfóliát húzna rá? Amennyiben tigriscsíkokat vagy éppen katicabogár pöttyöket akarna varázsolni a kedvenc járgányára, itt az alkalom! Az autódekor fólia remekül megfelel ennek a célnak, Ön csak kiválasztja a modellt, a színt és máris mehet a nyomtatóba. Az autódekor fólia általában PVC alapanyagú, tehát nyomható solvent, eco-solvent, UV és szublimációs technológiával is.

No de most került Ön igazából bajba! A több tíz fólia közül, melyik fogja a megfelelő hatást, hatékonyságot biztosítani? Természetesen a legegyszerűbb megoldás az, hogyha a szaküzletben részletes tanácsadást kér, ahol valószínűleg szívesen foglalkoznak Önnel és megtárgyalhatják az apró részleteket is. Ha még nem jutott el abba a fázisba, hogy konkrétan vásároljon, csak érdeklődik, akkor mobilbarát weboldal várja Önt, hogy keresgéljen, olvasgasson, segítsen eldönteni a választást.

Ahhoz, hogy az autóra bármilyen fólia kerülhessen, mégis jó lenne néhány alapkérdést tisztázni. Bármilyen fólia kerül az autóra, azt kimondottan szakműhelyben ajánlatos elvégeztetni, ugyanis minden fóliázási eljárásnak megvan a saját különlegessége. A ragasztási eljárások nagyon érzékenyek a porra, zsírfoltokra, ezért a műveletet zárt térben ajánlott végezni és az autót előtte alaposan meg kell tisztítani mindentől.

Az autódekor fólia felvitele nem minden esetben jár a jármű szétszedésével, de vannak alkatrészek, amelyeket megmozdítanak, meglazítanak. Ezek szakszerűtlen elvégzése komoly kellemetlenséget, anyagi kárt okozhat. Vegye figyelembe, hogy a nem átlátszó autódekor fólia bár eltakarja a karosszérián éktelenkedő rozsdafoltokat, de a fólia alatt az tovább fog oxidálódni. Ezért a fólia felvitele előtt a rozsdás részeket érdemes letakarítani és legalább alapozófestékkel lefesteni.

Ne engedjünk a vadászmeséknek. Amennyiben autódekor fólia megvásárlása mellett dönt, ne csak az árát figyelje, hanem olyan megoldást kell keresni, amit minimálisan 5 év gyári bizonylattal hoznak forgalomba és azt a szakműhelyben nem 2 hónapja használják. A költség az esetleges lekaparással és újrafestéssel sokkal többe fog kerülni, mint az ártöbblet.