antipasti
Vásárlás

Antipasti vacsora előtt

Magyarországon a szükségesnél kisebb hangsúlyt helyezünk az előételek fogyasztására, pedig a finom falatkák nagyon jól tudnak esni főétkezés előtt. Kiválóan alkalmas arra az antipasti, hogy megteremtse a hangulatot a menüsorhoz. Voltaképpen ez mediterrán gyökerekre vezethető vissza, aminek segítségével megérkezik az étvágy és a társaság is összecsiszolódik.

A spanyoloknál a tapas jelenti az előételt, az olaszoknál az antipasti. A tányéron lehet olajbogyó, sajt, sonkafélék, szalámi, halfélék, tehát népszerű alapanyagok. A finom ízek sajátos társítása mindenképpen megállja a helyét, amikor előételekről van szó. Akár ünnepi étkezésekkor is ideális választás az antipasti, egy üveg ízletes bor társaságában biztosan elfogy minden darabja.

Ön is az otthona falai közé varázsolhatja az olasz családok emberközpontú és vidám hangulatát. Elmaradhatatlan finomságnak ígérkezik ehhez az antipasti, amivel felfedezhetjük az olasz kulináris élmények sajátosságait. A gasztronómiai benyomás nem fog elmaradni.