Szolgáltatás

A szélvédő csere fontossága

Szélvédő csere egyszerűen
Szélvédő csere egyszerűen

Nem kell ahhoz akciófilmek főhőseiként tetszelegnünk, hogy veszély leselkedjen ránk. Éppen elegendő veszély leselkedik ránk a zsúfolt utakon. A hétköznapi hőseink, a családanyák és apák életében sokszor okoz bosszúságot a szélvédő csere. Az alacsonyan szálló kavicsok nem válogatják meg az áldozataikat, így okozva jókora bosszúságot az autótulajdonosoknak. Az izomautók tulajdonosai nem véletlenül vesznek nagyteljesítményű, vadító formatervezésű autókat, szeretnek áldoznia külcsínre, ezért ők szeretik minél hamarabb túlesni a szélvédő cserén vagy javításon. Akárhogy vesszük, aki megteheti, hogy egy sportkocsival furikázzon az általában van mit a tejbe aprítson.

Többségünk viszont a szélvédő csere halogatása mellett dönt. Jobb esetben elviszi javítani. Ha kicsi a baj, akkor még simán megoldható és évekig gond nélkül furikázhatnak tovább a járgányaikkal, minden különösebb probléma nélkül. De a szélvédők felépítésükből adódóan, ha már korábban sérültek, az elkövetkezőkben fokozottan ki lesznek téve a sérülésveszélynek, még ha előzőleg korrigálva is volt a sérülés.

Előbb-utóbb szélvédő csere lesz a dologból, csak nem mindegy mikor. Amennyiben az autótulajdonos óvatosan vezet, kíméli az üvegfelületeket a nagy hő-különbségtől, hiszen a hő-tágulástól is terjedhet a repedés a szélvédőn, akkor még jó darabig nem szorul cserére. Egyes esetekben viszont, mondjuk a göröngyös utakon, a rázkódás vagy éppenséggel egy újabb ütődés, akkor be fog következni az elkerülhetetlen. Legyen bármilyen korszerű is az infrastruktúra, sokszor elkerülhetetlen, hogy ne autózzunk olyan útvonalakon, ahol jöhet a baj.

Amennyiben a szélvédő csere nem történik meg idejében, jól tudjuk, hogy a hatóság emberei nem fogják jó szemmel nézni és megbüntethetik az önhibájukon kívül pórul járt autósokat. Sok szükséges rosszal fut össze az ember élete során és az egyik ez. Kénytelenek vagyunk tenni ellene és lehetőleg minél hamarabb javasolt, mert később még nagyobb bajunk származhat belőle. Mindenki tartsa szem előtt a biztonságos közlekedést, amihez a szélvédő csere is hozzájárul!