sport mediátor
Szolgáltatás

A sport mediátor jelentőségének bemutatása

Egy másik írásunkban már röviden értekeztünk a címben is feltüntetett témáról. Ugyanakkor ki kell emelni, hogy a sport mediátor szerepe annyira növekszik és akkora népszerűségnek örvend, hogy talán megér még néhány sort értekezni ezzel kapcsolatban.

Fontos tudni, hogy csak akkor lehet kimagasló teljesítményt nyújtani az élsportban, ha az érintett teljes egészében koncentrálni tud a teljesítményre. Nincs is ezzel semmi gond olyankor, ha jól mennek a dolgok. Ám vannak helyzetek, amikor nem ért egyet a sportoló valakivel, mondjuk az edzővel vagy a csapattagok között alakul ki nézeteltérés.

Ezek a helyzetek akár sorsdöntő hatással is lehetnek a teljesítményre, ilyenkor mindenképpen érdemes hívni egy sport mediátor szakembert, aki felül tud emelkedni a személyes szempontokon. Visszatekintve aztán, ha megoldódott a szóban forgó stressz-helyzet, egészen bizonyos, hogy mindenki jó ötletnek tartja majd, hogy a sport mediátor közbelépett, hiszen zökkenőmentesen túl tud jutni a csapat egy megoldhatatlannak tűnő helyzeten.

Természetesen vannak más szakterületei is a közvetítés ezen fajtájának. Egy lesz a sok szakember közül a munkaügyi mediátor. Ez egy olyan terület, ahol könnyűszerrel lehetne nyúlni jogi megoldáshoz, tehát bírósági folyamathoz, hiszen a munkáltató és a munkavállaló egy jól szabályozott keretrendszerben működnek.

Ugyanakkor rengeteg energiát, időt és pénzt emészt fel a jogi folyamat, így a munkaügyi mediátor remek megoldás szokott lenni ezen viszonyok rendezése során. Az egyik leggyakrabban előforduló szituáció a felmondásokkal kapcsolatos, de akár említhetnénk a munkahelyi baleseteket vagy a valamiféle kártérítéssel kapcsolatos ügyeket is.

Ezek az alkalmak rengeteg okot adnak a feszültség kialakulására, nem véletlen tehát, hogy a munkaügyi mediátor segítsége nagyon jól fog jönni. Mint minden helyzetben, a tapasztalat és a rutin a legjobb segítők. Egy ilyen szakember általában már nem az első problémát kezeli, így biztosan tud az előző konfliktuskezelési gyakorlatból ötletet meríteni.