Szolgáltatás

A jáde gyöngy és más tárgyak

Jáde gyöngy ékszerekhez
Jáde gyöngy ékszerekhez

Az ásványok világa nagyon széles és az egyik leginkább kiemelkedő példánya a jáde. Régóta használják különböző dísztárgyak és díszítőelemek készítésére. Főleg a Távol-keleten volt igen használatos. Az ilyen ásványból készült Buddha szobrokat szinte mindenhol ismerik a világon.

Manapság már nemcsak szobrok készítésére használják, hanem jáde gyöngy is készül belőle. Ilyen típusú gyöngyök vásárolhatóak a gyongyekszerbolt.hu webáruházban. Főleg 6 milliméteres átmérővel vehető ilyen ásványi anyagból készült gyöngy.

A weboldalon megvehető a zöld, a mályva, kék és fehér kialakítású gyöngy, valamint a kínai jáde ásványgyöngy is. Ennek az ásványnak szépsége a megmunkálásban rejlik. Az ásvány előfordulása rengeteg színben megtalálható, de legtöbb esetben festik is ezeket. A hagyomány szerint, a jáde ásványa hasznos a veseproblémákra.

Tudósok kimutatták, hogy az ásványok nemcsak a szépségeik miatt hasznosak, hanem jótékony élettani hatásuk miatt is. A jáde gyöngy ékszerként való használata ezért is ennyire javasolt. Az ősi kínaiak nagy becsben tartották ezt az ásványi anyagot.