Bálaszállító
Szolgáltatás Webáruház

A bálaszállító különféle fajtái

A széna, valamint a szalmaféléket alapvetőek minden gazdaságban, így minden farmon találhatunk belőlük. A növénykötegek egyszerű elhordásáért pedig mindig jó, ha van kéznél egy bálaszállító. Alapvetően ennek a remek eszköznek több fajtáját tudjuk megkülönböztetni egymástól.

Az első példány a rugózott tandem, a második pedig a forgózsámolyos pótkocsi. A forgózsámoly lényege, hogy a szállítás során a kocsi ne tudjon oldalirányba kibillenni, valamint a biztonság mellett, még a terhelhetőséget is jóval megnöveli.

Ezáltal pedig joggal mondható, hogy a képességei kicsit meghaladják a tandemét, azaz kétkerekű társáét. Alapvetően a jó bálaszállítónak nagy rakodófelülettel, hatalmas teherbírással, valamint tökéletes egyensúllyal kell rendelkeznie a szállítással, illetve a rakodással járó feladatok megkönnyítésének érdekében.

Előnyös, ha a bálaszállító oldalfallal is fel van szerelve, így biztosak lehetünk benne, hogy a fuvarozás során egyben maradnak a növénykötegek és sikeresen elvihetők oda, ahol szükségesek.