Egészség

Az extra szűz olívaolaj jótékony hatással bír

Extra szűz olívaolaj
Extra szűz olívaolaj

Szervezetünk védelme érdekében minél több egészséges ételt kell fogyasztanunk. A sok zöldség és gyümölcs jótékony hatással van testünkre. Természetesen az sem mindegy, hogy ételeinket mivel és miben készítjük el. Az extra szűz olívaolaj szakértelemmel készül, hiszen bizonyos feltételeknek megfelelve nyerheti el egy olaj az „extra szűz” elnevezést. Az olívaolaj csak akkor kaphatja meg ezt a megtisztelő posztot, ha a szüreteléstől egészen a palackozásig minden elvárásnak eleget tesz. Első körben kétféle vizsgálaton kell átmennie az olajnak. Egy kémiai vizsgálattal kezdik meg az olívaolaj ellenőrzését, ami laboratóriumi körülmények között zajlik. Itt megvizsgálják, hogy mentes-e a szennyeződésektől, valamint elindult-e az adott olajban romlási folyamat. Ha az olívaolaj megfelel a kémiai vizsgálatnak, akkor a szakképzett zsűri következik. Az extra szűz olívaolaj egy tapasztalt, profi kóstolóhoz kerül, aki megvizsgálja a színét, az ízét és az illatát. Amennyiben megfelelt az olaj, megkapja a jól megérdemelt „extra szűz” jelzőt.