Ha mézet szeretnénk vásárolni, mindenképpen megbízható forrásból szerezzük be azt! A termelői méz a „szüreteléséből” származik, ami egy több szakaszos műveletsorból áll. Az első művelet a méhkaptárokból eltávolított keretekben található lép „fedelezése”, amiből eltávolítják a sejteket fedő viaszréteget. Ezután következik a pergetés, aminek során a mézet kicsapatják a sejtekből. A pergetéssel a méz a tartály falára csapódik, innen pedig lecsorog.
A szétválasztás szakaszában a méz átszűrésre kerül, utána egy része visszakerül a méhkaptárba, ami táplálékul szolgál a későbbiekben a méheknek. Ennek az átszűrt méznek a másik fele képezi a termelői méz azon részét, ami az üvegekbe kerül. A termelői méz minőségét olyan tényezők határozzák meg, amelyek igen nagymértékben a méhész szakértelmétől függnek. Meghatározó és igen fontos körülmény még a méhcsaládok ereje, a méhészet méhegészségügyi állapota, illetve a munkafolyamatokban használt eszközök higiéniai szintje. Igen értékes és sok ember által keresett termék a termelői méz, ami nem hiányozhat egyetlen család asztaláról sem és amit most könnyen beszerezhetünk a Piklerméz webáruházból.