Az aroma diffúzor csodás illóolaja

Az aroma diffúzor csodás illóolaja

Aroma diffúzor

Kétségtelen, hogy az otthon jelenti mindenki számára azt a menedéket, helyet, ahol maximálisan feltöltődhet, elbújhat a kíváncsi tekintetek elől és egy fárasztó hét után zavartalanul pihenhet az ember. Sokszor a relaxációt az aroma diffúzor teszi még jobbá.

Az eszköz hazánkban is egyre elterjedtebbé válik azok körében, akik imádnak egy illatos lakásban lenni vagy egy nagyon jó aromájú házba hazaérni egy hosszú nap után. Nem is vitás, hogy az aroma diffúzor a leghatékonyabb eszköz az illóolaj molekulák legoptimálisabb szétoszlatását tekintve.

Aki már használta ezt, az tisztában van vele, hogy ez a speciális aromaterápiás eszköz még tökéletesebbé és egyedibbé teszi a pihenés és feltöltődés időszakát, amikor is a sok felgyülemlett stressztől meg kell szabadulni. A roppant korszerű ultrahangos technológián alapuló aroma diffúzor víz és a szükséges illóolaj hozzáadásával működik.

A szerkezet a vizet és az olajat apró molekulákká alakítja át, amik aztán a tüdőben nagyon könnyen, semmilyen mellékhatás nélkül szívódnak fel. Ezen működési elvnek köszönhető az aroma diffúzor terápiás jellege. Emellett, hogy a pihenés valóban kiváló legyen, sokan hideg párásítás mellett is döntenek. De mit is jelent ez?

Nos, a levegő melegen is, hidegen is jelentős mennyiségű vízpára felvételére képes. A vízpára mennyiségét mindig ahhoz mérik, hogy az adott hőmérsékletű levegő mennyi vízpárát képes befogadni. Ezért például egy 50%-os páratartalom sokkal párásabb levegőt jelent egy meleg szobában, mint egy hűvösben.

A hideg párásítás hatékonysága és kellemes tulajdonsága pedig épp ennek köszönhető. Hiszen az erre a képes szerkezet elindításakor a magas relatív páratartalom esetén sem fogja úgy érezni magát a tulajdonos, mintha egy trópusi dzsungelben találná magát.

Egyértelmű hát, hogy a hideg párásítás adja az elviselhető, kellemes klímát a lakásban. Sokan a berendezés kínálta érzést a nyári zápor adta hőmérséklethez és páratartalomhoz hasonlítják. A működést tekintve még illik megjegyezni, hogy a hideg párásítás folyamata alatt a berendezés nem forralja fel és nem párologtatja el a vizet.

Comments are closed.